LAGIOKE.COM

Situs lagioke.com didirikan pada tanggal 12 Desember 2014. Awalnya situs ini menggunakan subdomain Blogspot 2011 silam, namun setelah banyak pertimbangan akhirnya ditahun 2014 berubah menjadi domain TLD.

Situs lagioke.com awalnya membahas tentang tutorial Blog, namun karena sudah banyak Blog-blog berbau tutorial maka situs ini beralih topik tentang informasi unik, menarik, dll.

SITUS LAINNYA
Admin lagioke.com, aktif juga dibeberapa Blog antara lain : blog.lagioke.com dan theme.lagioke.com
logoblog

Hayvan Üretimi | Tahirova Koyunu Özellikleri

Hayvan Üretimi | Tahirova Koyunu Özellikleri

Hayvan Üretimi | Tahirova Koyunu Özellikleri
Tahirova koyunu, süt verimi yüksek bir koyun ırkı olarak yetiştirilmiştir. Trakya, Marmara ve Ege Bölgeleri’nde yetiştirilen Kıvırcık koyunu ile Alman süt koyunu Doğu Friz’in melezlenmesi ile elde edilmiştir.
Bu çalışma, Tigem’e bağlı Tahirova Tarım İşletmesi Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildiği için yetiştirilen melez koyuna Tahirova koyun ırkı ismi verilmiştir.
Bu melezlemede amaç, ülkemizin koyun eti ve koyun sütü üretiminin arttırılmasına yönelik bir çalışma olarak bilinmektedir.
Tahirova Koyunu Özellikleri:
Vücut, baş ve bacaklar beyazdır. Tahirova koyun ırkında koçbaşı görünümü hakimdir. Koyunlar boynuz görülmezken, koçlarda boynuzlulara rastlanabilir. Kuyruk yapısı ince ve yapağısızdır.
Meme yapısı sütçü koyun ırkı özelliğine has olan bir yapıya sahiptir.
Tahirova Koyunu Verim Özellikleri:
Dişi ergin koyunlarda canlı ağırlık 50-55 kg. Erkek koyunlarda ise 70-80 kg ortalamasındadır. Etteki randıman % 50 dir.
Tahirova koyun ırkı laktasyon süresi 200 gün ortalamasında olup, süt verimi 240 litre ortalamasındadır. Bu rakamlar bakıma göre artar ve azalır.
Kuzulama oranı % 160 civarındadır. Yeni doğan kuzu 4 kg civarında olur. Üç ay sonra 25-30 kg ortalamasında canlı ağırlığa ulaşabilir.
Ergin koyunlarda yapağı verimi yıllık 2 kg. ortalamasındadır.
Tahirova koyun cinsi ülkemizde yetişen diğer yerli koyun ırkları içerisinde kuzu verimi, süt verimi ve et verimi yüksek koyun cinsi olarak bilinmektedir.
Koyun ırkları ve özellikleri yetiştirildikleri bölgeye adapte olabilmelerine bağlıdır. Tahirova koyun ırkı Tahirova Tarım İşletmesi tarafından Marmara ve Ege Bölgelerinde yetiştirilebilecek koyun ırkı ve özellikleri taşıması bakımından önemlidir.
Tahirova koyunu, Marmara bölgesi ve Ege Bölgesinin kuzey kısımlarına adepte olmuş ve bu bölgedeki koyun yetiştiricileri tarafından benimsenmiş ve yetiştirilmesi için aranılır hale gelmiştir.
Benzer Yayınlar

1 yorum:

avatar

Caesars Entertainment Launches First in New Jersey
Caesars Entertainment Launches First in 김제 출장안마 New 강릉 출장마사지 Jersey. It's the 상주 출장안마 first sportsbook in New Jersey in more than 40 years. The operator 바카라 사이트 is New Jersey-based, 화성 출장샵

SLider